Friday, 21 August 2009

Stratford-upon-Avon

A friend and I have been planning for a bunch of us randoms to go away for a weekend at a cottage in Stratford-upon-Avon. Even though the idea is to just to relax and not do much, there is still lots of groundwork - like finding the right cottage at the right location, possibly renting a car, sorting out the food and finding ways to keep ourselves occupied (contrary to public belief, girls don't just sit around painting each others nails when they go away)... Over the last few days, we've had tonnes of emails flying back and forth to get all the details sorted.
...
If you thought this post was going to be about how we planned the trip, you are very much mistaken :) Instead, I'm out to prove that this blog is not only a place for me to ponder about life's serious questions, but also to celebrate a jug full of silliness when it presents itself!
...
Some text has been ammended to protect the identity of the other individual (it does get quite silly!), but it's largely all there!
...
This is how it all started:
...
saya guna imaginasi dan saya jumpa ini:
...
Ade music lagi doh!!!! LOL
Eh cun la... ade sungai, ade itik.. kau nak ape lagi? :D
...
lol saya take dengar music, saya punya pc saya suruh diam jadi kalau ade orang hantar alamat untuk laman yr doji-doji dan bising-bising tak-de la bunyi!
asalkan ade sungai, ade itik, tak payah apa-apa lagi!!
...
siape la kawan u yang hantar alamat ke laman yang doji-doji (seriously woman, doji-doji?? :p)
pc saya pun biasanya diam-diam je.. tapi boleh pasang headphone le... :)
tapi takde monyet la.. u tau la I kalau cuti takde monyet tak sedap tau!
...
eh monyet yang macam mana? 6 kaki, pakai turban dengan skirt orang skot?
kalau nak sembunyi-sembunyi dan seronok-seronok, jangan bising ya!
...
eleh eleh.. cakap aku pulak.. siape yg pegi laman doji tu? bukan i......
Hmm tapi kalau ade orang skot 6 kaki, takkan nak cakap no pulak :) eh die ade kuda dgn crossbow tak? kalau ade, set la aku ni!
...
siapa yang hantar laman doji tu, huh? huh?
eh awak ni, orang bagi enam kaki awak ambik enam kaki tambah kuda tambah anak panah tambah busur panah tambah kuda tambah itik tambah ayam......untuk apa? awak-kan vegetarian?
...
I gelak terkekek-kekek sampai terhikup-hikup!! pakcik sebelah aku pandang semacam pulak haha
Eh keje aku kan suka tambah-tambah - lagi banyak lagi bagus la. U kan tau aku punye retirement plan nak buka satu kebun kat kampung... memang sesuai tau.. nanti pak skot aku (name dia mcdonald la, ape lagi) dgn i nyanyi lagu old mcdonald ade sebuah kebun, iya-iya-yo
u ingat ape.. i merepek je ke? ni semua dah ade dalam aku punye plan tau! kalau tak caya i hantar lagi satu kain-sebar excel bagi kau tengok
glosari: kain sebar = spreadsheet
...
eh ronald takde masa nak nyanyi lagu "iya-iya-yo" di kebun, dia kena pergi jaga kedai gerbang emas
ehhh tak payah hantar kain sebar, saya sudah cukup takut nak bawa awak ke rumah yang ada sungai dan itik nanti itik dan sungai pun dia kodkan dengan warna dan tanda semak!
...
u jgn melebih-lebih ah.... saja je nak tuduh ronald aku buat bukan-bukan kat kedai dia tu... nanti aku cari ibu panah dia, ade spesial baru dalam menu dia nanti: ex-kawan-kawan ronald.
eh by the way i nak tanye.. u guna kamus yg mane ah... jgn nak tipu... i tau bm kau takde la canggih sangat... i guna http://pgoh13.free.fr/english_malay_dictionary.php... takde la bes sangat.. tapi cukupla kalau nak berborak dgn u... kalau cari kamus yg dahsyat nanti kau tak paham pulak!
...
...
And so on….. But I think I'll cap it here while you still think we have some sense... or have we lost you already? :p
...
As you can imagine, we've have been so busy trying to outdo each others Malay skills that we got a little sidetracked and the details of the trip still need some ironing out!
...
Now if only the actual trip will be as much fun.... :)

5 comments:

Anonymous said...

"I gelak terkekek-kekek sampai terhikup-hikup" baca ni.

manpreet

Anonymous said...

Kiren, baru I tau bakat kau merepek repek sampai perkataan doji doji dibahasa melayu-kan!!! Guru BM pasti terpegun! Malaysia Boleh (macam-macam boleh!) LOL ;D

muaks,
trishu

manmeet said...

entahlah yang mana isu yang lebih merisaukan...
isu bahasa yang "doji doji" ke..
isu lelaki skot, berturban, tinggi 6 kaki ke..
isu ayam, itik, kerbau,kambing...?

;)

Anonymous said...

ey ey meets, kalau kelali skot yg berturban dan 6 kaki tingginya wujud, saya pun nak!! :P

manpreet

Harkiren Kaur said...

Preeto, untuk u asalkan 6 kaki jalan le... jgn nak pilih jenama pulak :p

Meetu, I pasti takde kambing kerbau dalam cerita aku tu... kau jgn jadi kreatif pulak eh!

Trish, tak tau lah terpegun ke tak, tapi mesti pengsan pikir berapa tahun aku ajar budak tu, ini je yang dia ingat? Tak guna betul :)